Fotokurs: Feriebilder

Hele Norge er i feriemodus og butikken stenges snart for noen uker.De fleste drar nå til et varmt sted med mye sol. Det er noen få ting som kan hjelpe til å gjøre bildene bedre.2012-12-08 13.57.25

Christians Lynkurs i feriefoto:

Ta bildene senere på dagen, ikke når solen står på det høyeste.
Overgangslyset om morgenen er magisk. Overgangslyset mot kvelden, gir også mange gode resultater. Prøv for en gangs skyld og snu deg med ryggen mot solnedgangen. Det skjer magiske ting!

Gå nærmere: Forskjellen på amatøren og den profesjonelle fotograf, er at amatøren vil ha med ALT i ett bilde. Proffen vil velge seg ut motivet og jobbe med det.

Jobb med motivet, de fleste tar ett bilde og haster videre. Ser du noe spennende, gå rundt med kamera og SE. Kan det være bedre fra en annen vinkel?
Er det bedre ovenifra? Skal du kanskje gå tettere? Selv er jeg svak for bilder ovenifra! 120 - Prog

Husk at brennvidden, for dere som har speilreflekskamera, har mye å si.
Med 20mm linsen vil forgrunn og bakgrunn så og si alltid være skarp.
Med en 70-210 linse, vil bakgrunnen påvirkes av brennvidden. For eksempel 210mm vil gi mye mere uskarp bakgrunn enn 70 mm.
Husk at bakgrunnes sees gjennom linsen som om du stiller inn kamera på største blenderåpning, for eksempel blender 4. Tar du da et bilde på 70 mm med blender 16, vil bakgrunnen se skarpere ut på det ferdige bildet.

Det siste jeg vil si i denne omgang er: FINN DIN SCENE!Malta fiske-gutt 2.korrch
I stedet for å ha med kamera hele tiden for å jakte bilder. Finn heller roen på et sted som tiltaler deg. Kanskje er du et cafe-menneske? Finn deg en cafe du liker. Sett deg på en plass ute og se på menneskene som passerer. Se på alle scenene i folks liv. Vær en observatør. Vær klar!
Kanskje vil du heller ta bilder på et annet sted, ja gjerne, men finn en setting som du tenner på. Utenfor en fantastisk kirke, ved havna, ved en strand-bar, i en Malta-buss! Poenget er at da har du settingen klar og mangler bare aktører i det landskapet. Er du fotoamatør og reiser med familien din, be om en time om dagen der du alene skal fotografere. Sammen med familien blir det ofte dårligere bilder fordi da er du pappa, ektemann, sjåfør, bank osv.

Ha en fet ferie!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


8 − en =

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>